Fundacja andART w latach 2016-2017 realizowała w Muzeum Pałacu Króla Jana III w Wilanowie cykl warsztatów artystycznych „Radość tworzenia” - autorski program artystyczno-edukacyjny artysty malarza Andrzeja S. Grabowskiego (twórcy spotkań „Zmysły Sztuki”).

Do udziału w warsztatach z cyklu "Radość Tworzenia" zapraszaliśmy wszystkie osoby kreatywne i pasjonatów sztuki, chcących odkryć artystyczną siłę poznania. Każda edycja była inna, bo na każdym spotkaniu był poruszany inny problem/temat twórczy. Uczestnicy "Radości Tworzenia" otrzymywali darmowe materiały malarskie firmy Savel.

Uczyliśmy się jak zamieniać dźwięki na barwy, aby powstawały obrazy inspirowane muzyką, jak malować oko czy odbicie krajobrazu w wodzie. Poznawaliśmy tajniki tworzenia rzeźb inspirowanych barokiem, czy malowania na szkle. Najciekawsze prace były udokumentowane i prezentowane na Facebooku na naszej stronie "Zmysły Sztuki vel Radość Tworzenia". Twórca najlepszej pracy otrzymywał nagrodę-niespodziankę.

Kurator i prowadzący: Andrzej S. Grabowski - artysta plastyk.