Wielki artysta Renesansu Leonardo da Vinci twierdził, że rysunek jest podstawą do stworzenia dzieła sztuki, więc żebyście mogli doskonalić się właśnie w rysunku, organizujemy plener, na którym Andrzej S. Grabowski, artysta malarz, zapozna Was z zasadami kompozycji, perspektywy oraz światłocienia i innymi technikami rysunku twórczego.

Spotykamy się 4 sierpnia (sobota) o godz. 10:00 przy pomniku Fryderyka Chopina w Parku w Łazienkach, w Warszawie, który to pomnik będzie częścią inspiracji dla naszej kompozycji rysunkowej. Pracujemy do godziny 15:00.

UWAGA: Jeśli w sobotę będzie rano padało, spotykamy się w niedzielę (5 sierpnia), w tym samym miejscu, o godz. 10:00.

Wymagane materiały: blok rysunkowy dowolnej wielkości z twardym podłożem, 2 ołówki: jeden o twardości H, drugi B - np. B5, gumka. Sztalugi nie są konieczne.

Chętnych prosimy o zgłoszenia mailowe u prowadzącego plener Andrzeja S. Grabowskiego: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Liczba miejsc ograniczona. Koszt tylko 21 zł/godz.

Wpłaty na konto Fundacji andART, Credit Agricole Bank Polska S.A., nr konta: 97 1940 1076 3113 6121 0000 0000.

rysunek1a