Andrzej S. Grabowski, artysta malarz, edukator, twórca Królewskiej Akademii Sztuki, zaprasza pasjonatów malarstwa i przyszłych studentów szkół artystycznych na weekendowe warsztaty rysunku i malarstwa. Zajęcia startują 10 lutego 2018 roku. Zgłoszenia należy przesyłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Poprzez organizowane przez naszą Fundację kursy rysunku i malarstwa promujemy ideę uczenia się przez całe życie. Na nasze warsztaty zapraszamy dorosłych odbiorców, którzy chcą rozwijać wyobraźnię, poszukują pasji, oczekują wsparcia w rozwijaniu zainteresowań, pragną poszerzyć wiedzę z zakresu historii sztuki i technik malarskich. Autorski program, stworzony przez prowadzącego kurs, spełnia także oczekiwania osób, które wybierają się na wyższe uczelnie artystyczne. Kilkudziesięciu absolwentów naszych warsztatów studiowało lub studiuje na polskich ASP.

Do każdego uczestnika podchodzimy indywidualnie, dbając o rozwój osobowości artystycznej i gwarantując postępy w pogłębianiu wiedzy oraz umiejętności.

W ramach kursu omawianych jest wiele zagadnień, takich jak np.: perspektywa, proporcje, światłocień, budowanie palety barw, studium postaci i architektury, natury, pobudzanie wyobraźni oraz budowane świadomości twórczej. Uczestnicy dostają dodatkowo informacje z zakresu wiedzy o barwie i ogólne informacje o historii malarstwa.

Aby każdy uczestnik warsztatów miał pełną możliwość korzystania z korekt edukatora – artysty malarza z wieloletnim doświadczeniem, zapewniamy małe grupy, do 10 osób.

Zajęcia odbywają się w Centrum Warszawy w Galerii Fundacji Metamorfozy, ul. Marszałkowska 81/20.

Szczegóły poniżej.

Kursy rysunku i malarstwa