Plenery malarskie to wspaniała forma twórczości połączona z relaksem, dlatego też Fundacja andART serdecznie zaprasza na jednodniowy plener malarski, w ramach Academy andART, do Łazienek Królewskich, w dniu 29 września br. (sobota), w godz. 11:00-16:00

Tematem przewodnim pleneru jest „Powitanie jesieni”, a będziemy pracować w technikach pastelu suchego i olejnego oraz akwareli. Opiekę artystyczną nad uczestnikami pleneru sprawuje Andrzej S. Grabowski, artysta malarz, edukator.

Andrzej S. Grabowski, artysta malarz, edukator, twórca Królewskiej Akademii Sztuki, zaprasza pasjonatów malarstwa i przyszłych studentów szkół artystycznych na weekendowe warsztaty rysunku i malarstwa. Zajęcia startują 10 lutego 2018 roku. Zgłoszenia należy przesyłać na adres: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript..

Wielki artysta Renesansu Leonardo da Vinci twierdził, że rysunek jest podstawą do stworzenia dzieła sztuki, więc żebyście mogli doskonalić się właśnie w rysunku, organizujemy plener, na którym Andrzej S. Grabowski, artysta malarz, zapozna Was z zasadami kompozycji, perspektywy oraz światłocienia i innymi technikami rysunku twórczego.

Spotykamy się 4 sierpnia (sobota) o godz. 10:00 przy pomniku Fryderyka Chopina w Parku w Łazienkach, w Warszawie, który to pomnik będzie częścią inspiracji dla naszej kompozycji rysunkowej. Pracujemy do godziny 15:00.

Fundacja andART zaprasza na indywidualne kursy malarstwa i rysunku skierowane zarówno do osób przygotowujących się na studia w Akademii Sztuk Pięknych, jak i dla amatorów - pasjonatów sztuki.

Osoby zainteresowane prosimy o kontakt mailowy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.